Welke bh is jou op het lijf geschreven? - Lingerie Valentijn

Welke bh is jou op het lijf geschreven?

Welke bh is jou op het lijf geschreven? 

Lingerie Valentijn maakt je graag wegwijs in alle soorten bh’s.


Als je enkel de push-up kent, of de bralette (dankzij onze vorige post bijvoorbeeld), dan heb je misschien toch eens een rondleiding nodig in de wondere wereld van de verschillende soorten bh’s. Doet plunge, heart shape en balconette een belletje rinkelen? Of toch niet? Lees vooral verder!


Marie Jo heeft verschillende soorten bh’s in de collectie: voorgevormd en niet-voorgevormd, plunge bh’s, balconette bh’s, push-ups en volle cup bh’s. Benieuwd welk type bh het best past bij de vorm van je borsten, en wat het styling effect is? Ontdek het in dit overzicht en wie weet vind jij wel meteen jouw nieuwe lievelingsbra in onze webshop! Wij bij Lingerie Valentijn hebben zoals je intussen wel weet alles van Marie Jo in huis.  1. Voorgevormd of niet?

Hou je vooral van een lichte, luchtige bh of heb je liever het comfort van een bh gevoerd met mousse? Marie Jo heeft beide soorten bh’s in de collectie. Zo kan jij de bh kiezen die het best past bij jou: bij je stijl, je outfit én de gelegenheid. Want voor een dag op het werk kies je misschien een elegante mousse bh onder een strak topje, terwijl een transparante kanten bh of speelse bralette je dat tikje extra zelfvertrouwen geeft bij een date.


Pro’s van de niet-voorgevormde bh:


 • toont de natuurlijke vorm van je borsten
 • voelt lichter en luchtiger aan
 • kan verleidelijk transparant zijn

Pro’s van de voorgevormde bh:


 • geeft je boezem een mooie, ronde vorm
 • is glad en dus onzichtbaar onder je outfit
 • geen aftekening van je tepels zichtbaar

 

Linkse foto : niet-voorgevormde beugel bh van de serie Lous.
Rechtse foto : voorgevormde hartvorm bh van de serie Lous.

Lous black  Lous black voorgevormd 1. Plunge 

De plunge bh heeft een dieper uitgesneden decolleté. De schouderbandjes zitten iets dichter bij de hals en de beugels van de cups komen hoger aan de oksel en lager aan het middenstukje. Deze ingenieuze Marie Jo-style lift je borsten en duwt ze naar het midden. Het resultaat? Een sensueel decolleté! Haal dat diep uitgesneden kleedje of bloesje al maar uit de kast.


En het wordt nog beter, want je kiest zelf of je de plunge bh met of zonder beugel wil. De bralette met deep plunge is een style die ook zonder beugel in de collectie zit. 


De plunge bh is hoe dan ook een topper onder vrouwelijke outfits met een diepe V-hals!


Ontdek hier onze plunge beha's, op foto Marie Jo Danae plunge beha in het rood.

danae rood danae rood


 1. Balconette

De balconette bh herken je aan een rechte, horizontale pasvorm aan het decolleté. Zo toon je ook meer boezem. De schouderbandjes zitten verder van elkaar en de beugels van de cups komen iets hoger. Deze style scheidt je borsten én lift ze, zodat er vooral extra volume en welving is bovenaan de boezem.


Het is de perfecte bh bij outfits met een elegante, ronde halslijn! Zeker als je bovenborst wat minder stevig is, is dit de ideale bh voor jou. Hallo, schoon balkon! Wat denk je, lijkt dit jou iets?


Ontdek hier onze balconette beha's, op foto Marie Jo Coely voorgevormde balconette.

Coely Strawberry Kiss


 1. Push-up 

Aaah, push it, push it real good! De push-up is laag uitgesneden en toont meer boezem. De bh-straps zitten dichter bij de hals en de beugels komen hoog onder je oksels en laag aan het middenstukje. In de cups zit een mousse vulling, die je er bij sommige push-up kan uitnemen. Zo’n push-up duwt je borsten eigenlijk naar het midden en creëert daardoor extra volume. Hello cleavage! 


Dit is de gedroomde sensuele bh om te combineren met een laag uitgesneden topje.


Ontdek hier onze push-up modellen.

Op foto : push-up Marie Jo Jane in kleur Candle night.

Marie Jo Jane push-up  Marie Jo Jane push-up

 

 1. Volle cup 

De volle cup bh bedekt het grootste deel van je boezem en biedt topsteun en ongeëvenaard comfort. De bandjes van je bh zitten dicht bij de hals en de beugels van de cups zitten hoog.

Deze Marie Jo style lift je borsten en duwt ze lichtjes samen. Zo creëert de snit een natuurlijke ronde borstvorm.

Deze bh mix en match je moeiteloos met élke outfit. Bij heel laag uitgesneden blouses en tops kan het randje van de cups wel zichtbaar zijn.


Ontdek hier onze volle cup beha's, op foto Marie Jo Avero Wild ginger volle cup.

Avero volle cup wild ginger  Avero volle cup wild ginger


 1. Bralette

De bralette heeft luchtige cups die niet voorgevormd zijn. Meer info kan je altijd hier nog eens nalezen!

Deze speelse triangelbh heeft meestal geen beugels. In tule, kant of een andere lichte stof benadrukt deze style de natuurlijke vorm van de borsten. De bralette is een must-have voor de fashonista’s onder ons.


Ontdek hier onze bralettes, op foto Marie Jo l'Aventure Rege voorgevormde bralette Savannah.

Bralette Rege voorgevormde bralette


 1. Marie Jo’s signature styles voor elke vorm van borsten

Op zoek naar een Marie Jo snit op maat van jouw type borsten? Hou dan zeker ook rekening met de belijning van de cups. Marie Jo heeft twee signature styles: de heart shape en de round shape.


Heart shape


Bij de heart shape lijkt de rand van de cups wel de punt van een hartje te vormen… Vandaar de naam! Deze cups omvatten je boezem bijna volledig. Ze lopen van diep in het middenstukje naar hoog aan de schouderbandjes. Het is een perfecte shape om minder stevige borsten of asymmetrische borsten te verdoezelen. Wij dragen deze shape dan ook een warm hart toe!


Round shape 


De mousse bh met round shape heeft een gebogen, ronde belijning aan de cups. Deze voorgevormde bh geeft je een natuurlijke, ronde borstvorm. 


Ontdek de heart en de round shape hier!
Op foto de voorgevormde hartvorm beha van de serie Coely.

Voorgevormde hartvorm coely smokey


Benieuwd welke shape jou het best staat? Passen is de boodschap! Wij helpen je graag verder in onze winkel of online. Spring dus maar binnen en vind je perfect fit! 

Terug naar blog